Gratismakeup.se

Jag har blivit medlem på en sida där man kan samla poäng och då få presentkort på smink. ASGÖTT JU! Nej, men det är väldigt enkelt.
Dessutom får man 50 poäng direkt när man blir medlem och man kan enkelt få poäng genom att gå in på hemsidor och ta vara med i tävlingar som inte kostar någonting. Vissa saker kan man göra som kostar (till exempel beställa något från ellos.se eller nelly.se så får man poäng). Så bli medlem genom denna länken här nedanför så får jag lite poäng för varje person som blir medlem! Jag har redan 60 poäng och jag blev medlem för ungefär 10 minuter sedan och om ungefär en månad är jag 18 år och kan vara med i massa undersökningar och då får man också massa poäng :)! När man samlat ihop 400 poäng får man ett presentkort på 150kr och sparar man upp till 600 poäng så får man ett presentkort på 250 kr. Inte illa!


http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=238112



Dags för jobb!

Nu ska jag göra mig irodning för att städa i tre timmar :D Ska bli härligt att jobba ihop till elräkningen. Hoppas jag förstår vad tanten säger bara, men det ska nog inte vara några problem. FÖrhoppningsvis så pratar vi inte alltför mycket, haha. Hoppas jag slipper beklaga mig här när jag kommer hem senare att tanten stod och tittade på vad jag gjorde hela tiden, för det är ju ganska jobbigt måste jag säga. Men asch då :)

Nu ska jag göra mig iordning!
Hejsvejs!

My sister's kepper

Nu ska jag och älsklingen titta på My sister's keeper (Allt för min syster)



Har hört mycket bra om boken och även en del om filmen så det ska bli riktigt intressant att se den! Om jag vågar mig på det så kanske jag kan skriva en liten liten recension om den imorgon.
God natt!

Ekebergssletta




Nu har jag och Emil varit ute med Laika och Ima i ungefär 3 timmar, riktigt mysigt!
Dock så var det ganska mycket snö kvar på slätten och det var väligt blött på vissa ställen. Men kan tänka mig att det är riktigt fint på sommaren där! Så dit ska vi defenitivt gå fler gånger.

Och Ima, åh. Jag blir så stolt! Jag är vädligt spänd av mig när jag är ute och går med henne och det kommer en annan hund mötandes. Och visst känner hon av det. Emil har berättat ett flertal gånger att Ima är jätteduktig när hon är med honom på jobbet. Jag har haft svårt att se det framför mig, men på denna promenaden har jag verkligen fått sett det. När vi är ute med hundarna så har jag alltid Laika och Emil har Ima, det har bara blivit så. När vi går förbi andra männsikor mer hund så brukar jag vanligtvis korta kopplet och ha Ima intill mig, dumt jag vet.. Medan Emil bara går på som vanligt. Vi hade 4 hundmötet på denna promenaden. Ima sa ingenting. Ingen ragg. Ingen hög svans. Inte ens en blick på de andra hundarna. Eller jo, på en. Men inget aggressivt, utan mer nyfikenhet. Jag är så glad, så glad! Tycker det är riktigt kul. Jag måste lära mig att slappna av. Ima är en duktig mammut, jag vet det. Om jag inte litar på henne, klart hon inte litar på mig då.

Jobba ihop elräkning imorgon!

Hellu.
Nu är jag mätt. Nästan lite för mätt
. Och jag vill gå till Tara, träffa illrar. Men mamma orkar inte gå dit :( Fast jag och Emil kan gå dit själva om vi vill men jag vill att Mami följer med. Ja, vilken fjant hon är den där Malin.. Men det känns bara löjligt att gå dit själva bara för illrarna.. Följer mamma med så är det ändå någon som Tara känner som föjer med. Asch, ja.. FjantMalin. I DO NÅT CÄH.

Imorgon ska jag jobba! Muhuhuh. Eller alltså, jag ska städa hos en tanta. Påskstäda! Så kommer jag få lite pengar som kommer täcka våran elräkning. Underbart :D Dessutom är det i ynka tre timmar och det kan man ju få att gå väldigt fort faktiskt! Har ingen aning om vart tanten bor men det fixar sig nog imorgon, då tar jag bussen dit och hem så ska jag säga att jag vill ha ersättning för bussen också, hähä. Dessutom så har jag kanske fixat sommarjobb här borta. Det känns riktigt asbra måste jag säga. Eller mamma har fixat, mihi. MAMMA ÄR BRA. Dock så måste jag ju praktisera några veckor i sommar också, men förhoppningsvis är det också fixat och klart! Ska skriva ner en presentation om mig själv och skicka in till mammas jobb så kanske det ordnar sig. Men då vore det bra om jag kunde praktisera där lite först också. Men ska skicka in en presentetion till dyreklinikken som ligger här där mamma bor. Det ligger kanske 50 meter från deras hus så det vore ju skithärligt att praktisera där :D Gå 5 minuter innan man börjar, gillas.

Nu ska jag ut på en promenad med fröken Mammut
, sedan ska jag titta på My sister's keeper! Jag och Emil skulle sett den igår egentligen men han orkade inte. Men vi tittatde på Up in the air i alla fall, ganska trevlig film :)

Hejsvejs!

Tävling!

Jag är med i en tävling på loon.blogg.se (länk)!
Där man kan vinna massa bra produkter från apoteket till bebis. Jag har ju inte själv någon men jag har ju min underbara systerson Lukas!

Tror Linda skulle uppskatta att få hem allt detta!



Chansen är väl inte stor, men den finns :)

Illertönt

Hejsan! Jag är sådan illertönt och letar information och åsikter hela tiden :D
Titta vilken fining bild jag hittade nyss


De är så söta att jag tror jag.. ja, jag vet inte. Söta är de i alla fall!

Nu har jag badat och blåst Laika. Så fin är hon nu :) Men usch så vattnet såg ut när jag tvättade henne, inte lite smutsig var hon. Men nu är hon ren och mjuk. Ungefär två timmar tog det att föna henne, trodde det skulle ta längre tid eftersom jag inte hade någon karda eller borste alls. Men det löste sig och jag använde en kam istället ^^
Laika var duktig hela tiden. Hon försökte smyga iväg två gånger eller så men det var bara att lägga henne ner igen :)

Nu ska jag fortsätta att tönta mig!
Och om någon timme kommer Emil och pappa :) Det har varit en lång dag för männen som åkte härifrån klockan 11 förmiddags!
HEJDÅ.


Mycket olika åsikter om iller..

Haha! Håller på att läsa lite olika åsikter om iller. Det är JÄTTEKUL!
Har fått de mesta åsikterna om djuret.


"Iller är som en ond kattunge på amfetamin!" - haha, låter ju skitkul! Och ALLA illrar är ju onda tydligen ;d
"De är helt underbara"
"De stinker.." - Tycker jag inte. Mer att de luktar annorlunda eller speciellt. Inte stinker.
"De hatar att bada och när man klipper deras klor så skriker de" - haha, jasså alla gör det? x)
"De lutar speciellt, inte äckligt men speciellt" - Jag håller med! Jag förstår att även detta är individuellt hur mycket de luktar. Men de jag träffat i alla fall.

"Han bet mig i pungen" - haha
"Du kan inte ha illern i samma rum som du sover för då kommer de krypa in under täcket och bita dig." - Detta gör alltså också ALLA illrrar? x) Nej, men jag kan tänka mig att sannorlikheten är stor faktiskt!
"Illrar är som råttor. De kan klämma in sig överallt."
"De är intelligenta på ett korkat sätt"
"idioterna äter allt som ligger löst." - Precis allt? Tror jag knappast.
"Sen skiter de ca var tredje timme. Även om de nu var pottränade så blir det ändo att rengöra lådan OFTA." - oj vad jobbigt.. Så jobbigt skulle jag inte tycka att det var att städa lådan faktiskt.
"dom välter alla papperskorgar dom kan"
"Dom måste ha 2 valpsprutor annars dör dom" - inte av att de INTE får sprutan nej.. Men däremot kan deju bli sjuka och dö om de inte får den.

"dom drar iväg skor så långt dom kan" - haha!
"deras lätende är ganska korkat" - :))
"Du kan ha dom i bur när du sover annars biter dom dig i fötterna (inte hårt)"
"du kan även skaffa en katt som sällskap hemma med den" - Bella!
"Dom är drygt ansvar, Dom är drygare än hundar,(bara att man inte måste gå ut med illern, det är den enda bra'a saken med dom)" - haha.
"Blev helt kär i illrar när jag såg två leka för första gången. Det var det mest patetiska jag har sett dom har ju lika bra balans som en alkis när dom springer runt och låter."
"Illrar är roliga husdjur men de är sjukt krävande för sin storlek" - Kan jag tänka mig! Men det låter kul.
"Jag tycker de luktar gott!" - haha
"Går på låda precis som katter"
"Jag gick ut med dom i koppel & fick höra - titta hon är ute & går med sälar" - :D:D HAH!
"Dom äter allt dom hittar"
"Illersäker lägenhet ska vara klinisk ren" - Alltså, klinisk ren? Nej. Man får ju akta så inte t.ex gummi eller plast ligger framme och skräpar bara(:

"Orädda så att dom är puckade"
"dom är ena jävlar på att rymma"
"Folk säger att de luktar honung." - Har aldrig hört det förut och inte tänkt på det heller. Jag ska lukta på Taras illrar:D
"De är "frigående" djur precis som katter, inga gnagare." - Yepp!
"Gillar att dricka ur avloppsbrunnen och ur skurhinken."
"Mycket intressant djur :)"
"Jag har aldrig träffat på en kastrerad iller som i allmänhet luktar någonting särskilt." - ^^
"illrar är verkligen charmiga"
"Illrar ÄR coola!" - Coola.. Håller mer med punkten ovan. Charmiga! :)
"Illrar verkar kul men det lär vara mer jobb med dem än med katter. Små elaka jävlar är det oxå."
"Allt en iller vill göra är vara social/leka äta och sova."
"Precis som hundar ska dessa också badas. Öronen ska torkas ur & tänder ska borstas." - Angående badningen: Detta har jag hört jättemycket olika om. Ska prata med uppfödaren om detta :) Vissa säger att den ska badas ganska ofta, vissa säger en gång i månaden, vissa 1-2 gånger/år. Badar man för ofta blir huden och pälsen uttorkad och de luktar mer istället om man badar dem ofta. Jag ska höra vidare om detta, jag tror inte man ska bada så ofta men jag vet inte helt säkert.



Haha, detta har varit riktigt kul att läsa. Vissa saker är sant. Vissa inte alls. Vissa saker är individuellt. Till exempel att de hatar att bada och att de skriker när man klipper klorna på dem. Ehe..
Jag tycker det är jättekul att vissa har skrivit hur deras illrar har varit och så har de verkligen dragit alla över en kam. ALLA illrar beter sig SÅ HÄR. Jag förstår ju att har man haft en iller som varit jobbig på något vis att man kanske inte vill skaffa några fler illrar i framtiden då. Observera att de små kommentarerna jag skrivit efter vissa citat är vad jag tror och tycker, inte vad jag VET, mippmipp.

Trots allt negativt som skrivits om iller så har inte tvekat ett dugg på om jag verkligen vill ha en iller.
Jag har nästan bara blivit mer sugen :)) Jag hoppas att jag och Emil kan hälsa på Taras illrar ikväll (antagligen inte) eller i den kommande veckan i alla fall!

Detta var inte alls åsikter och påståenden som fanns om iller dock.

Hunddag!

Hej hej!
Hoppas alla har kommit ihåg att ställa fram klockan en timme! Jag antar att det har varit mycket CONFUSION nu på morgonen angående tiden.

Nu har pappa, Emil, Linda och Lukas åkt iväg!
Bilen pajade ju igår, mitt inne i Oslo, men trevliga norrmän hjälpte till att putta upp bilen på gågatan istället. Jag och Linda tog trikken hem för att Lukas var hemma hos Conny men ville ha sin mamma så han kunde äta. Så Emil stannade kvar med pappa inne i stan och efter tre timmar så var de hemma igen. En bärgare körde hit bilen och dem. 1200kr, norska såklart. Så vi fick lite problem med våra planer nu till påsk.
Mamma och Conny hyr övervåningen på ett hus av en singelmamma som heter Tonje.
Och Tonje är jättesöt och snäll :) Hon har nu lånat ut bilen till pappa så han kan köra hem Linda och Lukas. Emil är med för att bland annat kunna byta av med pappa och köra men också för att Linda ska hämta hundmat hos oss som vi köpt hem till Colli åt dem. Pappa och Emil ska sedan åka upp hit igen efter att han lämnat Linda och Lukas i Mullsjö. Linda tar med sig våran katt Bella hem till Mullsjö också. Egentligen hade jag väl velat ha hit Bella, men Linda sa att de kunde ta henne så det är ju bra :) Så får vi lösa med att få hem henne senare.

Conny och Micke var, på olika håll, ute igår och båda sov borta. Ingen utav dem är hemma ännu. Mamma jobbar.
Så Malin är ensam hemma! Ganska skönt faktiskt. Men också tråkigt. Hade varit gött om de både lite närmare stan, men det är väldigt fint här där de bor så jag klagar inte :) Men jag har båda hundarna här så jag ska ut på flera promenader med dem. Går inte ut med båda samtidigt. Ja, jag är klen jag. Nej, men Ima gör ju utfall mot andra hundar och gör hon det så gör Laika också det. Och en hund på nästan 40kg och en annan på nästan 30kg kan vara lite tufft att hålla emot, hähä. I alla fall om man heter Malin. Men jag ska snart gå ut på en promenad med Laika, sedan Ima. Efter det ska jag bada Laika! Hoppas hundshampoot jag och mamma köpt gör susen på Laika nu, tycker så synd om henne. Efter badningen blir det till att föna, föna, föna och föna. Sedan föna ännu mer. Det kommer ta tid att föna den hunden, speciellt eftersom jag inte någon karda har.. la la. Nåväl, då har jag i alla fall något att göra i några timmar. Kanske slänger jag in Ima i badet också, hennes mage behöver rengöras! haha.
Sedan ska jag klippa klor på de båda. Usch, vad de kommer hata mig sedan. De kommer säkerligen smida någon lömsk plan tillsammans och gå emot mig.

Kommer kankse in lite bilder senare om hur min kära hunddag varit
!
Hejrå.

Shoppingrunda!

Hej på er läckerbitar!

Jag är nästan precis hemkommer från en shoppingrunda med syster och EeeeelsklingsEmil! hähä

"vi bara lallar runt på Karl-Johan.."

Vi gick runt lite i Oslo City först och jag var förvirrad som min mor, men tillslut hittade vi (ehe, jag) rätt :)! Jag bytte ett par skor som jag köpte häromdagen, fast bara till en mindre storlek. Hade råkat ta storlek 39, men skulle ha 38. Vilket jag visste när jag köpte dem bara att jag råkade ta fel! Jag är kass på att blogga.. bluu.
Sedan så gick vi till "Karl-johans gate", där fyndade vi må jag erkänna! Jag fick mig ett par jeansleggins och en långärmad tröja, en lång! Alltgick på under hundralappen! GÖTT. Det gick på ungefär 87 norska kronor, så det blir väl ungefär 100 svenska :) RIKTIGA KAP! Bikbok hade en massa plass som det var 50% på och en massa som det var halva reapriset på. Jag provade säkert tjugo plagg eller något sådant innan jag bestämde mig för vilken överdel jag skulle ha. Hade bara 100 kronor med mig till stan. Hade inte tänkt att köpa något för de pengarna egentligen men hitta ju en del. DET VAR KUL!

Sedan så gick vi in på H&M, det största jag någonsin varit på tror jag. 3 våningar och enormt! Där var det en läskig en som tittade på mig. Buh. Gillar inte sådant. När folk tittar. Emil och Linda trodde först att jag överdrev men sedan insgå de också att han titta väldigt mycket. Han och en kille som var med honom följde dessutom efter oss i butiken. Dumma människor. Och detta kommer låta jättelöjligt, men när jag började krama om Emil så slutade de. Jag var lite mesig i början och kolla runt mig så de inte följde med ut, men hähä! Det gjorde det inte. Då blev jag glad.

Nåväl, jag gör så tråkiga inlägg. Men vi skulle i alla fall bli hämtade av pappa sedan. Och när vi stod och väntade på honom så såg vi att han stod fast vid ett rödljus. Och när det blev grönt så märkte vi att han hoppade ur bilen. Bilen hade gått sönder.. Mih, stackars pappa. Linda var tvungen att åka hem och mata Lukas då vi tog trikken hem och Emil stannade kvar i stan med pappa. Hoppas det ordnar sig för dem. Ska skriva senare om hur det har gått.. ^^

Nu kommer sötisbilder på Lukas när han ler!






Mosters kille!


Nu då?

Varit ute med Laika, hängt upp tvätten, dammsugit, diskat, käkat, diskat igen, varit ute med Laik.

Nu då?

Mamma slutar inte fören klockan 22. Conny vet jag inte riktigt när han slutar. Klockan 20 kanske.
Hm..
Jag ska nog kolla lite kläder på nätet och läsa olika åsikter angående hållning av iller och andra saker angående iller.

Men först ska jag hitta en lampa! Det är skitmörkt här..

Snart kommer familjen! piltre

Städa städa varje fredag..

Tjo,
nu ska jag städa lite grann. Har diskat lite och nu ska jag dammsuga! Först ska jag se om jag hittar en huvudvärkstablett någonstans. Tog en förut och det blev lite bättre, men huvudvärken sitter fortfarande i. Den dumma!

Blev ingen livesändning förut från Rockklubben, tyvärr. Det blev tekniska problem, men sånt kan ju hända :) Men chatten var igång så de skrev att nästa Rockklubben var den 16 april och att de filmade när ett band spelade för lite åskådare som de hade där då. Och de ska lägga upp de klippet i nästa vecka, får kika lite på det då!

Nu så!
Städa städa varje fredag å så varje jul, det tycker jag är kul
men aldrig möda på en lörda för det verkar skumt, det tycker jag är dumt
men på söndag ska jag skynda å måla köket gult, fast det tycker jag är fult.
Men städa städa varje fredag å så varje jul, det tycker jag är kul!



"Hemma" hela dagen!

Tjena tjena!

Jag har ungefär inte gjort något alls idag. Varit ute med Laika och duschat och så, men inget mer vettigt. Mamma ska alldeles snart till jobbet och jag ska titta på Rockklubben som ska börja nu vid 14.00 :) Munkebäckgymnasiet sänder web-tv. Ska bli kul att titta på! Det var ju sådant som Emil höll på med när han gick där bland annat! Elissa som jag skrev om för några dagar sedan ska vara med också, om jag förstått det rätt :)

Ikväll kommer hela tjocka släkten! Nej, men pappa, Micke, Emil, Linda, Lukas och Ima kommer hit i alla fall :) Ska bli massa kul! Och imorgon ska jag och Linda (och kanske Emil?) åka in till Oslo :)) Ska bli trevligt.

Nu ska jag se ifall de kommit igång med Rockklubben
:D
Skirver antagligen senare igen om jag hittar på något vettigt!

Hejsvej.



Mamma&Malin-dag!

Idag har jag haft det jättetrevligt med mamma på stan!

Hon köpte två par nya skor till mig, kostade jättebilligt kan jag tala om! 2 till priset av 1. Det gillas, mycket.
Mamma köpte en jättefin tunika för bara 100 (norksa)kronor och ett par leggins. Jag fick egentligen också köpa ett par sådana leggins men jag tyckte inte de satt särskilt bra på mig så jag skippade dem. Däremot hittade jag ett par andra jag älskade för bara 130 kr eller något sådant! Fast jag köpte inte dem.. Men jag har ju två par nya skor, båda med klack! Fast det ena paret är det sådan liten klack att det inte räknas tycker jag dåva.

Efter att vi hade handlat lite så tog vi oss en varsin våffla och en kopp kaffe och te på ett mysigt fik! Sedan så gick vi runt lite på Karl-Johann där jag hittade de fina legginsen :) Men jag hoppas att de skulle se förjävliga ut på så att jag inte har något att sörja :D huhu.

Imorgon kommer Emil och Ima hit!! Yay! Och pappa, Micke, Linda och Lukas! Så mysigt kommer det att bli och jag är massa glad för det :) Och jag hoppas att jag, mamma och Emil kan gå och hälsa på mammas jobbarkompis Tara så Emil också får hälsa på illrar. Blir ju första gången han träffar illrar (tror jag?). Dessutom så var de illrarna vi träffade så härliga att jag vill träffa dem igen!

Nu ska jag sova! Nattinatt.


Ut med Laika!

God förmiddag!

Jag har ätit godgod frukost idag! RISGRYNSGRÖÖÖT, ihii.
Nu ska jag borsta tänderna sedan ska jag ut med Laika en sväng innan vi beger oss in till CITY! Ska bli kul! Jag ska plåga mig själv lite och prova en massa skor tror jag. Fast det är kul så jag kommer inte söra så mycket ändå tror jag, även fast de inte får åka med mig hem. Men jag har på mig bra kläder in till stan i alla fall så jag kan prova massa bra skor!

Yeppyepp, nu ska jag göra allt klart för avfärd in till Oslo!
Hej så länge :))

God natt!

Ville helt enkelt bara göra ett litet God natt-inlägg! För jag tycker det faktiskt kan vara trevligt.

Dessutom så ville jag säga att det finns så otroligt fina hus här i det området som mamma och Conny flyttat till! Det är inte klokt, jag blir helt.. gah. Ungefär. Längtar tills Emil och Ima kommer hit så vi (+ Laika) kan ut och gå och titta på de stora, vackra och mysiga husen. Alltså, hade jag varit osynlig för en dag.. Då skulle jag gått in och tittat i nästan alla hus och lägenheter här runt omkring!

Jag och mamma var ute i ungefär 1 och ½ timme och på vägen hem gick så gick mamma in i en butikk och köpte vindruvor och ananas! :)) Gutt som bara den! Mamma kom in till mig förut med en skamsen blick och sa "Jag har ätit upp alla vindruvor nu Malin.." Haha.

Imorgon ska jag och mamma åka in till Oslo! Det ska bli trevligt. Först ska jag ta mig en otrdentlig morgonpromenad med Laika, sedan kommer väl hon antagligen ha Conny hemma medan vi är borta. Conny har varit på Kent idag och är ännu inte hemma, fast klockan är visserligen inte så mycket så det är väl inte så konstigt i och för sig. Men jag tror han kommer sova hemma ett tag imorgon. Men jag kan ha fel(: Imorgon efter jag och mamma kommit hem och jag och Laika varit ute på promenad igen så ska jag bada henne ordentligt! Gjorde ju det häromdagen/veckan men det var ju bara en sköljning. Nu har jag och mamma varit i en djurbutik och köpt hundshampoo! Så det kommer nog bli bra, hon är ju så sketen den stackars hunden! Hon behöver regelbundna bad, vilket jag ska börja ge henne :)

Laika träffade ju dessutom Vincent idag!
En Golden som bor här i huset, alltså mamma och Conny hyr en övervåning i ett hus, så det är som en lägenhet här uppe kan man säga, en stor lägenhet. Men man måste gå igenom de som äger husets hall för att komma till trappan som går till mammas och Connys lägenhet. Och de som äger huset har i alla fall en Golden-hane som heter Vincent. En understimulerad mager 4/5-åring, men trevlig :) Laika bryr sig inte så mycket om honom, förutom när han hoppar på henne och vill ta steget längre..hrm.. Då blir hon lite sur och säger ifrån. Vilket är helt okej! Hon sköter sig fantastiskt och säger till jättefint, eller hur man ska uttrycka sig.

Nasch, nu ska jag sova. Imorgon lägger jag nog upp lite bilder på lägenheten!
God natt!

Iller-besök!

God kveld! (trodde mamma att man sa, rätta mig om det är fel!)

Sov på en kass säng inatt här dåva.. Har ont ungefär i hela kroppen. INGEN SNÄLL SÄNG MED ANDRA ORD!

Aja, skitsam. Det är inte intressant! Jag har träffat illrar idag :)) DET är intressant! Jag var en duming och tog inga kort på dem dock.. Men de var i alla fall jättesöta! Två flickor vare. Luna hette den äldsta och jag fråga vad den lilla hette men jag kommer inte ihåg va hon sa.. Men det var i alla fall en liten iller på 6 månader, vildfärgad. Hon var det massa bus i! Först när jag fick hålla henne så var hon jättego och luktade lite på mig och pussade på mina händer. Sedan så släppte jag ner henne och vilket liv det blev i henne! Haha, hon skuttade mot mig och busade som bara den! Jättesöt var hon! Så jag busade lite med henne och hon nafsade lite på mig, men inte hårt. Men sedan så började hon bitas hårdare, det gjorde inte ont men det kändes ju och hon satt hårt, eller vad man ska säga. Men då kom Tara (ägaren till illrarna, även mammas jobbarkompis) och tog henne och sa till henne. Då pussade hon jättemycket på Tara sedan gick hon till mig igen och bet mig. Haha, men hon busade ju bara fast det var såklart inte okej att hon bet mig. Luna, den andra illern, är ett år gammal och pastell. Hon bet inte ett dugg :) Hon busade också runt en del men var inte alls lika extrem som den yngre. Men den yngre ville väl testa mig lite också. Men Luna var så go så och Tara har två katter med och den yngre katten är ganska rädd för illrarna men illrarna (i alla fall Luna) tycker katterna är skitroliga! Så när katten kom ner på golvet så sprang Luna mot katten direkt, haha :) Så katten sprang fort till matsalsbordet och hoppade upp där så Luna sprang in i ett stolsben, haha.
Jag är mer förälskad i djuret iller nu vill jag lova! Så underbart härligt djur!

Föresten, mamma är rädd för illrarna. Hon satt i soffan medan de var ute och med fötterna uppe. Sedan så försökte illrarna klättra upp på soffan och mamma blev helt hysterisk och ställde sig upp i soffan, haha. Hon var ganska söt. Så jag tog ner illrarna och busade med dem istället. Haha!

Nu ska jag och mamma ut och gå en lång härlig promenad med Laika!






Laika på tåget igår. Hon låg på sätet bredvid mig nästan hela resan :)

Oslo!

God kväll!
Nu har jag och Laika ankommit till Oslo :) Mammas och Connys lägenhet är jättefin. Jag blir helt förälskad i den.
Jag ska ta lite bilder imorgon på hur det ser ut för det är jättemysigt och svårt att förklara.

Laika skötte sig toppenbra på tåget, hela vägen. Hon blev lite otålig den sista halvtimmen men då hoppade hon upp och la sig i mitt knä :) Just nu ska jag inte skriva mer för denna datorn var ganska jobbig att skriva på.. Conny har köpt en pytteliten laptop så det är väldigt litet allt, haha.

Uppdaterar mer imorgon!
Hejdå!

Klar att gå!

"Långa vägar" med Håkan Hellström lyssnar jag på nu!

Om två timmar ska jag och Laika bege oss bort till Forshaga Centrum med tung packning. En stor väska och en ryggsäck har jag lyckats fylla, jag har antagligen packat för mycket. Vet inte ens hur länge jag ska stanna i Norge. Förhoppningsvis så hittar jag en praktikplats där och då stannar jag ju så länge jag kan i alla fall :)

Mja, om två timmar ska vi gå alltså.. Eeeehhe. Vi är ju klara att gå nu! Så nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Kanske ska jag srkiva lite på idrottsuppgiften så länge? Näh! Det gör jag på tåget. JAG SKA STÄDA! Det låter bra. Gutgutt.

Detta har Malin på sig idag serni!
Och ja.. Hon känner sig en aning töntig som tog dessa bilder..

Till Oslo idag!

God förmiddag gott folk!
Idag ska jag och Laika åka till Oslo minsann. Det ska bli riktigt kul! Är lite tråkigt att sitta hemma hela dagarna medan Emil är och jobbar. Visst fördriver jag och Laika tiden med att gå ut och gå, träna och mysa men tiden kan gå för långsamt ibland. Så idag klockan 16.05 åker tar jag och Laika bussen från Forshaga till Karlstad, sedan går tåget till Oslo klockan 17.31. Jag och Laika beräknas vara framme i Oslo 20.40, hoppas verkligen det inte blir några förseningar.. Men det märker vi :D

Jag kommer inte ha datorn med mig så jag kan inte uppdatera roligheter på tåget eller så, men jag vet att ingen sörjer. Och det känns ju rätt gött faktiskt. Nej men, jag kommer väl låna min mors och brors dator imorgon antar jag. Kanske ikväll, beror på hur trött jag är(: Mamma och Conny har ju dessutom flyttat nu så det ska bli kul att se deras nya LYA! Min bror ska på KENT imorgon (AVUNDSJUK!!) så just nu sitter jag och lyssnar på dem på Spotify. Buhuuu, jag saknar Kent! Kaaaanske, kanske kan man få se dem i sommar. Man kan ju alltid drömma om det i alla fall, häh!

På tal om drömmar så har jag drömt varje natt nu sedan.. Ja, men ganska många nätter tillbaka. Flera veckor. Det är ganska trevligt måste jag säga. En film varje kväll nästan. Inatt drömde jag om Theres också, det var mycket trevligt måste jag säga. Det var ju ett tag sedan jag träffade min mupp.. En rolig sak i drömmen var att min kusin Annelie dök upp helt plötsligt också i drömmen. Hon kände tydligen Theres mamma i min dröm, det var  intressant måste jag säga!

Nej, men nu ska jag ut och rasta Laika. Sedan ska jag PACKAPACKAPACKA!
Skriver kanske ett litet inlägg innan jag far iväg senare. KANSKE. Hejsvejs!


Kärleken finns där en gång, bygg något vackert som krossar allt.

Illerburar

He-he-hej!
Nu har jag varit ute på en redig promenad med Laiken och så har vi slängt maaaassa sopor. Mjölk-och juicepaket, konservburkar, plast och grejer. Nu sitter jag och letar illerburar :) Ska inte köpa någon en på ett tag men det är alltid kul att titta!

Har hittat en som jag verkligen inte skulle tacka nej till:

Saken är den att det kostar en del.. 4475kr!
Men då ingår alla tillbehör som är på bilden :) Vilket jag gillar väldigt mycket! Dessutom så kan man delbetala den för 191kr/månaden.

Denna buren, lite mindre, men även här ingår alla tillbehör :)
2680kr!


Nu ska jag in och titta lite på blocket efter oinredda burar som jag skulle kunna inreda själv :) Inredning är inte så dyrt faktiskt och jag tror jag skulle spara på att köpa en begagnad som är i fint skick och inreda den själv faktiskt!

Jag vill ha mjölk!

God morgon!
Jag var uppe med tuppen imorse vill jag lova! Vaknade typ ganska mycket tidigt och gick på toaletten, fast jag var så trött när jag gjorde det så jag minns nästan INGENTING höhö. Sedan så halvsov jag väl ungefär tills Emil skulle gå upp, runt 9.30. Han har en kompis här från Göteborg nu, Elissa. Hon har APU nu och ska praktisera hos Emil i fyra veckor. Laika tycker Elissa är mysig :)



Jag är helt inne på iller idag med så idag ska jag fortsätta titta runt lite på tillbehör och sådant. Hittade en sida där folk säljer (tror jag) kläder till illrar. Såg bara en massa bilder på illrar i kläder så jag gick ut från den sidan för det är jag inte intresserad utav :) Skulle jag märka att min framtida iller inte klarar av kyla så tar jag itu med det då istället men jag tror faktiskt inte det är några problem om man går ut med honom/henne regelbundet. Hittade däremot jättefina illerburar igår! Nu är det ju inte så att en iller ska sitta inlåst i en bur hela tiden men när den är ensam hemma så måste den faktiskt göra det, vem vet vilka tokigheter en iller kan hitta på :)

Igår läste jag ju på väldigt mycket om BARF! Inte bara till iller utan även lite till hund och katt. Det är inget jag kommer börja med till våra hundar eller till våran katt dock, men däremot till illern kommer jag testa på det en del! Då illern behöver ett visst antal protein-och kalciumintag och även en massa annat så känns det bra att barfa och veta att illern får i det den behöver. Ska även då köpa in benmjöl som man kan strö över på viss mat där det fattas ben att illern får tugga på. Jag var inne och läste på en sida igår om barf som jag lärde mig jättemycket på vad man kan ge sin iller och hur allt fungerar. Medan jag läste igenom den så tänkte jag för mig själv att detta ska jag berätta för iller-uppfödaren jag har kontakt med, men när jag hade läst klart allt så märkte jag att det var hon själv som hade skrivit allt! Det tyckte jag var kul :) Texten jag läste finns HÄÄÄÄR!

Nu ska jag göra iordning lite te til mig själv sedan ska jag och Laika gå och slänga sopor. Härligt värre!

Världens dyraste skor

Jag blev jättesugen nyss på att köpa nya skor så jag började kolla runt lite på internet bara för att plåga mig själv lite eftersom jag inte kan köpa några skor just nu.. Efter att ha klickat runt lite på internet så hittade jag dessa skor:



Dessa är skor är världens dyraste skor och kostar 2 miljoner dollar!
Det är de 565 platina-set Kwait diamanterna som innehåller 55 karat tydliga diamanter och en stor sten på 5 karat som är orsaken till det skyhöga priset!

Trots att jag är sugen på att köpa skor så lockar dessa skor mig inte ett dugg, inte ens om de hade kostat några hundralappar. Eller jo, då hade jag köpt dem och sålt dem dyrare, hähäähäh!

BARF

Tjena!
Just nu sitter jag och läser på lite om BARF, vilket betyder på svenska Biologiskt anpassad rå föda och på engelska Bones and raw food. Mycket intressant, vill ju vara ordentligt påläst till när jag skaffar mig en sötiller i framtiden! Jag hoppas verkligen att jag kan åka och hälsa på Starshineferrets snart! :) Och att jag blir uppskriven på valplistan! Jag är så sugen och uppfödaren är så trevlig. Vi mailar en del och det känns jättebra! Skulle kännas så tryggt att ha en iller som kommer från hennes uppfödning, för det känns som att man kan höra av sig till henne när det gäller allt! Mamma-illern som i så fall jag är intresserad att ha valp ifrån har ännu inte gått in i brunst, så det dröjer ju ett tag till i alla fall. Men det är värt väntan!


bilden är tagen från google.

Nu ska jag läsa på mer om Barf och titta runt lite på iller-saker, för det är kul!
Hej så länge.

Nattjästa frukostbullar!

Nu står de i kylen minsann och ska jäsa I 12 TIMMAR! GAAAAH!
Så imorgon ska de in i ugnen i tio minuter sedan har vi gott frukostbröd, wie.


Snart ska jag gå ner och hämta den allra sista tvätten som hänger i torkrummet och ligger i torktumlaren..
MEN FÖRST! Så ska jag äta strövargodis som min MAN har gjort till mig, han är en snäll krabat han! JAG TYCKER OM HONOM!

God natt.

Dålig

hähä, jag alltså. Jag är dålig. För idag har jag INTE SKRIVIT ETT DUGG! Förutom nu då. Jag tvättar så det står härliga till och idag har jag och Emil varit och tittat på en bil. Fin och billig. Gött! Men mest för skojs skull, vi ska inte köpa den. Tyvärr.. Den var ju så fiiiin. Nåväl, vi köper en lite längre fram när det passar oss istället :)

Idag badade jag Laika! Eller spola av henne snarare. Har ju inte hundshampoo, så mja. Sedan så fönade jag henne också. Laika är så duktig-uktig-uktig! Hon protesterade nästan inte ett dugg och när hon väl gjorde det så gjorde hon det genom att försöka gå därifrån bara. Inget pip eller gnäll eller säl-liknande ljud som hon kan göra ibland. Det var kul! Fast det mest roliga var att hon skötte sig så bra när jag tvättade henne, hon bara satt där och såg lite ledsen ut men rörde sig inte eller något alls. Hon fick en massa blodpudding efter allt var klart så klart, lilla Laika är så duktig!

Nu ska jag ner och slänga in lite tvätt i torktumlaren och ta in färdig tvätt. Sedan ska jag och Emilen gå ut med hundarna på våran dagliga runda! Den är jättemysig bara så ni vet, man kan titta på massa hus under tiden :)

Kaaaanske så lägger jag upp mysiga bilder från igårkväll senare, när Bella var intresserad av vad som hände på tv:n!
Hej så länge.

Fredag

Jag ville mötas nånstans nere på djupet
Jag har varit där förut o jag är inte rädd
Och dina ögon ja dem ändrar färg i ljuset
Men de kan titta nu jag är beredd

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Men de var jag som lät henne komma in
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll”

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag vissa stunder kan det kännas ensam
Och du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
O vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Dina drömmar blir allt svårare att se nu¨
Och mina finns snart inte längre kvar

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Balklänningar

Tjo!
Jag ska snart sova men jag blev så sugen på att titta på balklänningar och har hittat många fina! Åh, så kul ska det bli att hitta en perfekt till sin egna bal om ungefär ett år :)





Är de inte fina? Gillar verkligen den lila, den är söt!
Synd att inte en balklänning skulle vara lika fin på mig dock.

Nu ska jag sooova, godnatt!

FINA LJUSSTRÅLAR!


Laika var väldigt intresserad av ljuset

Så vi bestämde oss för att leka lite med lamorna som lös på henne!
(:




Laika är tuff!








Inne i ljuset!

Mästerfotograf: Malin Susanne Andersson
Modeller: Laika och Emil

Ehee- hehe-he.. he.

Nu ska jag titta på Sveriges värsta bilförare!
Har ju missar en massa eftersom internet är segt, det tog en timme att ladda upp dessa bilder ungefär. BUH!

Hejdå!

En SLÖIG dag

TJA!
Jag är trött idag. Bah. Jag gillar inte att vara trött för då känner jag mig bara lat och äcklig. Men jag har i alla fall gjort liite nytta idag. Fyllt diskmaskinen TVÅ GÅNGER, sorterat tvätt och torkat blodpudding till hundarna. Imorgon och i övermorgon ska jag tvätta, det är riktigt mycket tvätt i lägenheten nu så att jag tror jag borde skämmas lite.
Emil har satt upp en hylla till mig i hallen idag under spegeln, och under fyllan sitter en krok där numera min hårfön hänger. SKITBRA! om jag får säga det själv. Och så sitter det fast två eluttag på hyllan också, under såklart. Sp det har han fifflat med idag :)


Bild tagen med dålig mobilkamera.
Jag tycker hyllan är söt, den ser ut som en liten bänk(:
Men man får INTE sitta på den, huhu.

Och! Jag åkte till Emils jobb igår. Jag lurade honom med att jag inte skulle komma dit, att jag inte orkade, var trött och så. Men såklart jag åkte dit! MALIN ÄR LURIG.


OJOJ! Malin laddar upp en bild på.. MALIN! Ajaj..

Nu ska jag göra ett till inlägg med bara en massa bilder på fina lampor från Emils jobb som jag tog.
De är roliga, så det så!

Hej så länge!

Till Karlstad igen!

Yepp yepp, idag ska jag och Laika bege oss till Karlstad idag igen minsann! hä-hä.
Är lite trött men det är trevligt på Emils jobb så jag åker hellre dit än bara sitter här, tänkte städa skiten ur mig idag. Behöver verkligen tvätta. Men det kan jag ju faktiskt göra imorgon! Och, jag tror jag ska lura Emil och säga att jag inte kommer till hans jobb, så blir han allt överraskad! SÅ LURIG ÄR JAG SERNI! Ingen som känner mig går då säker. Men, nu ska jag göra mig iordning, bussen till stan går om mindre än en timme och jag vill vara lika snygg idag som jag var igår. Vilket är inte snygg alls. Men jag vill greja i alla fall lite, jag sitter fortfarande i sovkläder och rufsigt hår. INTE OKEJ!

Laddar upp bilder från gårdfágen när jag kommer hem senare :) Blir inte alls lika sent idag.

Jag skulle vilja avsluta detta inlägget med en liten hälsning till Kristin (Emils storasyster) också!

Grattis på födelsedagen Kristin! Hoppas du får en bra dag :)
HURRA HURRA HURRA HURRAAA!
Kram

På Emils jobb!

Mja, minsann! Idag har jag varit på Emils jobb, inte första gången jag var där men det var första gången jag var med en hel dag på jobbet med honom. Nu var jag ju inte riktigt där hela dagen med honom. Strax efter tre var jag på hans jobb! Det var jättekul dessutom! :) Vi (eller jag i alla fall) lekte med movingheads och med en rökmaskin! Det var jättetufft! Idag har jag förstått också att Emil är skitduktig på ljud och ljus! Jag har ju förstått det innan också, men idag så såg jag det ju praktiskt och hur han förklarade vad allt var. Multidon, trossar, matrix, slutsteg och mycket mycket mer har jag lärt mig om idag! Det var riktigt kul att se Emil arbeta och ha sig :) Han visade mixerbord och en massa kopplingsgrejer för mig, det var jättekul! Kanske inte låter så, men det var riktigt intressant. Antagligen kommer jag inte ha någon använding av det han lärt och visat mig idag, men det är ju kul att veta och det är intressant hur saker fungerar. Dessutom vet jag hur kul han tycker det är :) Då blir jag också lite extra glad!

Nu är klockan en del och jag orkar inte ladda upp bilder just nu men imorgon.. Då! Då ska jag ladda upp bilder från idag. Vi skulle ta en buss från en hållplats som låg 20 minuter (gångväg) från Emils jobb, men Malin är ju en aning seg så det blev inte så(: Dessutom! Så var grindarna ut från området vi befann oss i stängda så vi var tvungna att klättra över. DET VAR LÄSKIGT! Och hundarna fick krypa under, det var en liten lucka från grind till mark så vi hjälpte dem. Det är skönt med hanterbara hundar. Sedan så traskade vi på som bara den för att hinna med bussen in till centrum.  Jag ramlade två gånger, så vi hann inte. Hähä, hade jag inte gått på toa innan vi skulle gå, hade jag sätngt av min dator lite tidigare, hade jag inte varit så feg att hoppa ner från grinden, hade inte Emil glömt sin väska på andra sidan grinden hade han inte behövt hoppa över igen och hämta den, hade jag inte ramlat de där två gångerna under vägen till bussen.. DÅ hade vi hunnit. Men moahah! Vi märkte ju att det inte alls var långt till centrum så vi gick(: Och så kom vi till busstationen ungefär 10 minuter innan våran buss hem skulle gå. Sedan så traskade vi från Forshaga till Skived.

NU är vi hemma. Eller har varit det ett tag :) Jag har CHOKLADBOLLAR I KYLEN! Hähä, Emil ville inte att jag skulle göra det först men nu är han nog jättejätteglad på mig skulle jag tro. Jag kan vara en riktig snäll kvinna ibland!

Nu ska jag fixa i ordning chokladbollarna, natti.

Karlstad nästa!

Hallå där!
Om ungefär en kvart går min och Laikas buss till Karlstad! Göttgött.
Vi ska åka till Karlstad, sedan vidare till Örsholmen. Emils jobb! Där väntar redan Emil och Ima på oss! Eller väntar och väntar, han jobbar väl och Ima sover antar jag.

Jag ska träna med Laika där, det ska bli kul som attan. Nåväl, nu ska jag springa iväg så jag hinner till bussen. Missade den förra, men det var bara för att jag trodde den gick 13.30, men den gick 13.22.

Farväl!

maaat

Tja.
Emil lagar mat. Ris och qourn! Det är gutt. Han ska göra en slags currygryta med allt, jag bad om det. Mihi, han är så snäll han.

Promenaden med Laika var jätteparty. Vi var ute i en timme och en kvart och under den tiden känns det som att vi gick överallt i Skived. Jag har hittat nya små rundor man kan gå nu. Det känns gutt! Tappade Laikas koppel en gång och hon bara traskade på, sedan när jag ropade på henne så vände hon sig om och blev lagom överraskad över att jag befann mig såpass långt bakom henne. Men hon sprang allt hon hade till mig, hon såg så glad ut :)
Så när vi gick på en liten snöig stig inne i en liten skog släppte jag henne lös, bara en litenliten stund. Hon var mycket duktig måste jag säga, hon tvekade att komma när jag ropade på henne men tillslut så gjorde hon det. Gjorde lite öveningar att när hon sprang åt ett håll så gick jag åt det andra, när hon vände om och sprang förbi mig så bytte jag håll igen. Effektivt! Laika tyckte nog jag var lagom jobbig och häll sig nära tillslut!

Nu är min mage arg. Den morrar och riset luktar väldigt gott, nu börjar även quornen lukta.. maaaah.
Nåväl, jag skriver säkert senare igen. Nu när jag inte går i skolan har jag inte så mycket att göra att jag bara skriver en massa blogginlägg hela tiden ju. STACKARS ER JU! hähä. Emil är ju borta hela dagarna nu och jobbar så då blir det massa städning, promenader med Laika OCH OCH OCH blogginlägg! Gött.
Emil hade med sig kameran till jobbet idag så jag tog bara någon bild med mobilen, men min mobil är från den tiden då dinosaurier vandrade här på jorden så bilderna blir ju inte alls så fina då! Dessutom så vet jag inte vart USB-sladden är.. Attans. Så inga bilder här inte!

Nu ska jag pussa min man.

Hejdå!

Laika-promenix!

Yesyes, nu har jag sutit och latat mig tillräckligt!
Nu ska jag klä på mig bra kläder sedan ska jag och Laika ut på en underbar prmenad som jag och hon tog igår, kanske tar vi en liten annorlunda väg idag, endast för att titta på finfina hus. Det gillar herr MALIN ANDERSSON. Väldigt mycket. Hus är fina och intressanta.
Promenaden och och Laika tog igår var helt underbar! Jag ska nog försöka haffa med mig kameran och ta lite bilder medan vi är ute och går som jag jag kan lägga upp på bloggen sedan.

Skriver sedan!

"It's a beautiful day
Don't let it get away
"

11 månader

Every now and then I get a little lost
My strings all get tangled, my wires all get crossed
Every now and then I'm right up on the edge
Dangling my toes out over the ledge
I just thank God you're here

'Cause when I'm a bullet shot out of a gun
'Cause when I'm a firecracker comin' undone
Or when I'm a fugitive ready to run, all wild-eyed and crazy
No matter where my reckless soul takes me

Baby you save me

It's hard lovin' a man that's got a gypsy soul
I don't know how you do it, I'm not sure how you know
The perfect thing to say to save me from myself
You're the angel that believes in me like nobody else
And I thank God you do

'Cause when I'm a bullet shot out of a gun
When I'm a firecracker coming undone
When I'm a fugitive ready to run, all wild-eyed and crazy
No matter where my reckless soul takes me
Baby you save me


I know I don't tell you nearly enough
That I couldn't live one day without your love

When I'm a ship tossed around on the waves
Up on a highwire that's ready to break
When I've had just about all I can take
Baby you, baby you save me



When I'm a bullet shot out of a gun
When I'm a firecracker coming undone
When I'm a fugitive ready to run, all wild-eyed and crazy
No matter where my reckless soul takes me
Baby you save me

Cora

Om dagen i mitt arbete är du i mitt sinn
om natten när jag sover är du i min dröm
om morgon när jag vaknar, vem saknar jag då
Jag saknar lilla vännen...


Det är alltid på nätterna saknaden kommer fram som ett slag.
I ansiktet, i magen.
Jag kommer aldig släppa det. Vad jag gjorde var fel. Vad jag inte gjorde är oförlåtligt.
Man behöver inte förstå. Det räcker med att jag gör det. Försök inte säga att det inte var mitt fel.
Jag vet att det var mitt fel.

Jag saknar valpen. Hon skulle blivit 3 år nu i maj.
Jag undrar hur hon skulle sett ut nu. Ibland brukar jag stänga mina ögon och föreställa mig.
En vacker hund. Ståtlig.

Jag har en bild i mitt huvud hur hon skulle sett ut idag.
Men bilden övergår ganska snabbt till hur hon såg ut då jag senast såg henne.
En 5-månaders gammal valp. Så liten. En liten valp som var så hemmakär, så lyhörd. Så fantastisk.

Cora.
Blev en del av mig den 10 juli 2007.
3 månader senare, den 6 oktober, försvann hon ur mitt liv för alltid.

4 veckor utan skola

Just nu sitter jag och EllenSmällen i Knipan!
Vi ska skriva våran Engelska-tjosan, men vi har inte kommit så långt ännu.
Att läsa bloggar och ha sig på facebook är ju ganska trevligt!

Jag ska hoppa av matte B.. Känner mig kass som gör det eftersom jag behöver det i betyg om jag ska plugga vidare på tullen i framtiden, även om det inteblir än på några år så kan det ju vara skönt att ha det klart. Men jag fick IG (första Ig:t någonsin för mig, huhuhu..) på det första provet vi hade i matte B nu och jag förstår ingenting på det nya kapitlet.. Så, jag får ta tag i det när jag känner att jag orkar lägga mer min själ i det. Nu gör jag faktiskt inte det, trodde jag var bättre än så. Men där ser man! Dessutom så skulle jag behöva plugga till det i Göteborg i så fall och jag vill inte flytta ifrån Emil och jag vill inte att han ska tvingas sluta sitt jobb för att flytta med. Då kan jag lösa det på något annat sätt eller försöka längre fram i livet! Absolut :)


Fredag idag, så nu är det lov! Det ärhärligt!Mindrehärlgit är att jag itne har någon APU. Utav dessa 4 veckorna vi inteär i skolan ska vi ha 3 veckors APU, men jag har ingen. Det är kasst. Pratade med Kerstin om det igår och hon sa att det måste inte vara något med hundar eller djur överhuvudtaget om man verkligen inte hittar det. Vilket känns skönt. Men jag har ändå ingen. Har frågat min bror om jag kanske kan få vara på Ikea, men varken jag eller han tror jag får det. Men han skulle kolla.

Nåväl, får väl se om det löser sig. Annars blir det 6 veckors praktik i sommar!=)

Sjukling

Muh, Malin är sjuk och har inte orkar skriva något alls idag och har inte haft tiden att skrivit någon annan dag heller för den delen.
Är bättre nu men vet inte om jag ska pallra mig upp till skolan imorgon.. Man missar väldigt mycket att bara vara bort en dag bara, dessutom är skolan KUL!

De senaste dagarna så har Laika jobbat som en tok. Dragit och haft sig! Johanna har även hjälp mig att klippa hennes tassar och klor. Jag har kommit på att jag är mesigare än vad jag trodde på att klippa klor så vi märkte att vi kunde klippa dubbelt så mycket än vad jag redan hade klippt på henne. Så nu är hennes framtassar jättefina! Vi tog inte baktassarna, det blev för mycket för damen. Hon skötte sig galant! Jätteduktig var hon. Eller hon blev förbannad några gånger men lugnade sig väldigt fort ändå.

Igår var Laika med Emil på jobbet hela dagen och var med honom till Åmål, han berättade att hon varit jättedukig hela tiden och att han var vädligt imponerad över detta. Ett tåg de skulle åka med var inställt så de missade en tidigare buss hem så jag åkte in till Karlstad och väntade med dem, så åkte vi 23.05 från Karlstad till Forshaga =) Vid halv ett var vi hemma i lägennheten då vi träffade Mimmi och Ronja med deras hundar och pratade en del. Sedan så störde vi stackars Ellen och fick låna hennes pulka så Laika fick dra sin hundmat hem ;) DUKTIGA LAIKA.

Idag har Laika fått en vilodag. Det har varit mycket för henne de senaste dagarna så idag har hon fått tagit det lungt!

Nu ska jag krypa ner hos min älskade Emil i soffan. Vet fortfarande inte om jag ska till skolan imorgon, ställer alarm så får jag se hur jag känner mig imorgon! Kommer nog somna hos Emilen i soffan nu, puss på honom vetja!

God natt!

Bah, jag måste bara ursäkta mig lite.. Jag vet att jag har väääldigt mycket stavfel och omkastade bokstäver när jag skriver. Ibland så försöker jag ändra det men ibland så tänker jag inte på det och bara skriver. Jag skriver väldigt fort därför blir det ofta fel när jag skriver. Jag hoppas detta inte stör er för mycket, i så fall ska jag bättra mig och skriva ordentligare! :)

Johnny Cash, MANNEN!

Nu har jag och Emil FETTAT!
Vi bakade pizza och åt till Melodifestivalen OCH DET VAR GÖTT. Faktiskt.

Jag sitter och lyssnar på musik nu.
Det är väldigt mysigt och skönt.
Johnny Cash just nu. "Hurt". "Ring of fire". M-M! Gillar't!
Lyssnade även på en låt som jag inte hört på flera år som jag tyckte var mysig en gång i tiden "Tallulah" heter den, vet inte artisten. Låten säger mig inget idag, inte mer än att den har gjort. Sådant är lite synd.

Nu är "Ring of fire" slut, men efter Spotify-reklamen ska jag lyssna på "It ain't me babe".
DEN ÄR JÄTTESÖT. Så det så. De som inte sett Walk the line. Jag nästan bönfaller er att se den. Den är JÄTTEBRA!

"..I'm not the one you need. You say you're looking for someone who's never weak but always strong, to protect you and defend you wether you are right or wrong.."

It ain't me babe, it ain't me you're looking for..

Bilder på Lukas

Tänkte bara ladda upp lite bilder på Lukas som togs under tiden jag var i Mullsjö!
Lukas är otroligt söt och jag har bytt blöja ett flertal gånger, kört honom i barnvagnen, matat honom med nappflaska och badat honom en gång! =)






(dessa tre bilder är tagna med dålig mobilkamera)


Lukas med sin morbror Conny









Lukas och jag


Lukas.
Filten Lukas har köpte min mamma och pappa när de väntade Conny för 30 år sedan.
Conny, Michael, Linda och jag har haft den sedan också, nu är det Lukas tur!


Jag, Lukas, Lukas mormor och Colli!


Tack Linda och Alexander för tiden jag och Emil var hos er, det var jättekul och trevligt! =)


Lördag

Idag har det varit full rulle minsann!
Eller nej, inte så egentligen.
Låt mig berätta om min dag!

Mamma och pappa körde ju som jag berättat tidigre hem hos igårkväll. Vi var framme klockan 12 på natten och vi gick ganska snabbt och la oss efter det. Mamma och pappa for iväg imorse ungefär 07.30. Jag och Emil sov dock när de åkte. Pappa körde mamma till Karlstad, där hoppade hon på en buss som tog henne hem till Oslo. Pappa åkte söderut, hem till Kinnekulle!

Sitter i köket och skriver nu, Ima ligger och snarkar bredvid! TOK! :)

Jag och Emil har inte sovit ett dugg bra inatt, trodde vi skulle sova som stenar eftersom vi äntligen fick sova i våran egna säng igen men inte då.. Bella (katten) låg och kurra och kela och höll oss vakna, hon busade och sprang runt och grannarna (som flyttar snart!) lät en del de med. Ett tag lät det som att de faktiskt var inne i vårat rum..
INTE KUL. 
Dessutom så hade jag ont i magen på natten så kunde inte sova på grund av det. Undrar ifall det kunde vara något med pizzan vi blev bjudna på hemma hos Linda och Alex innan vi åkte därifrån. Jag vet faktiskt inte. Men nu är det bra igen, det känns gött!

I alla fall! (jag suger på att berätta saker..) Någon gång strax efter 9 gick jag och Emil upp skulle jag tro. Vi käkade, gjorde oss iordning och så gick jag en kort promenad med Ima. Sedan så gick jag, Emil och Laika till Forshaga centrum. Det tog sin tid då Laika drar väldigt mycket i koppel. Så tillslut så började jag och Emil gå åt motsatta håll som hon gick emot. Det var väldigt effektivt måste jag säga! Tillslut så drog hon i alls lika mycket då hon vart lite osäker.
Vi gick till Hundshoppen och köpte en dragsele till Laiken :) och ett varsitt tuggben till henne och Ima!
Dragselen kostade 399kr, men eftersom jag är hundsportare fick jag dessutom 10% rabatt. DET gillar vi väldigt mycket.

Jag vägde Laika i Hundshoppen idag med, och hon väger 27kg. Hon är ganska tunn men det ska vi fixa. På tisdag ska även hon börja med Priima som Ima redan äter.

Efter Hundshoppen så gick vi till Ica och handlade en del. Kändes otroligt sköt att fylla på kylskåpet lite igen :) Det ser ju faktiskt mycket finare ut då dessutom!

Idag har jag och Emil städat förfullt! Han har dammsugit och moppat golvet lite samt slängt ut lite saker vi inte ska ha. Själv så håller jag på och tvättar litegrann, städat diskbänk + spis, diskat, tömt/fyllt diskmaskinen, plockat in kläder i garderoberna och sorterat upp kläder till tvätt.
Kanske lät det som jag gjort lite mer saker än Emil men det gör inget. För min söta Emil var på Coop nyss och kom hem med en blomma till mig! Han är så söt :)

Hörs sen!

Värmland och Laika idag!

God eftermiddag kära medborgare!

Jag, Emil och Ima är fortfarande kva i Mullsjö. Vi skulle egentligen åkt hem igår. Men mamis och papis bil var lite dum och detär något som är fel på den. Men nu är den lagad fast det fattas något mer till den som behöver inhandlas. Så det blev att vi skulle åka imorse vid tio istället, men eftersom de fick reda på idag att det var en till grej som fattades till bilen så blev det inte så. Så nu har mamma och pappa hyrt en bil istället, Pappa hämtar den vi 15 i Lidköping, seda åker de hit med Laika och så kör vi vidare med dem till Skived! Gött mos.

Jag älskar att jag och Emil ska ha Laika dädanefter. Eller i alla fall ett bra tag nu. Det ska bli så kul att träna henne och jobba som bara den. Allt från att gå i koppel, ha möte med andra människor (med och utan hund), dra däck, spåra och massa annat! Och absolut passivitet. Hon måste lära sig att lugna ner sig och slappna av, men det ligger ju framför allt i att hon är en stresad hund att hon inte kan göra det. Hon behöver stimulering. Hon behöver tröttas ut i både kropp och huvud.

Jag vet att jag kommer lära mig riktigt mycket av denna hunden. Vi ska jobba upp våran kontakt och jag ska försöka göra allt för att få henne att lita på mig och jag måste bli mindre spänd och kunna slappna av när vi till exempel är ute och går.
Jag hör av mig senare idag. Förmodligen när vi är hemma i Skived igen!
Ha det bra så länge! =)

3/3-10

Tja!
Nu har precis jag och Älskling spelat betapet mot mami. Jag vann! Höhö. Jag gjorde till och med en RULLNING. Det ni! "BORTALAG".
Oh, jag hade mina jättesköna mjukisbyxor på mig förut.. Men dom blev blöta och då luktade de jätteilla! Jag förstår inte alls. Så nu har jag dem inte på mig längre (intressesmurf!). Jag, Emil och Alex var ute med Ima och Colli i skogen görut och snön gick upp till knäna så därför blev dom blöta. Men vi gick på skaren och åkte igenom de ibland. Så det gick ganska bra! Vi gick en bit så Ima kommer säkerligen vara ganska stel sedan så resten av dagen blir det kortkorta promenader i koppel! Dumma Malin som låter Ima springa i snön.. Men hon är ju så glad då! Jag gillar när hon är glad.

Snart ska jag och Emil gå till Ica och handla lite åt Linda och Alex :) Och Alx har bakat morotsbröd. Jag vill smaka! Så fort jag skrivit klart det här!
Imorgon kommer mamma och pappa med Laika. Så åker vi hem till de värmländska skogarna igen!
Laika kommer bo hos oss ett bra tag nu, jag ser verkligen framemot det!
Lilla gumman. Hon förtjänar en chans till. Eller fler än så. Det är inte hennes "fel" att det blivit som det blivit. Hon behöve stimulering och jag ska försöka så mycket jag kan! Johanna vill hjälpa säger hon, det får hon mer än gärna! Är bara tacksam. Mamma och pappa sover över en natt hos oss i Skived sedan på fredag åker mamma till Oslo och pappa till Kinnekulle igen men innan de åker så ska vi köpa ett sele till Laika! Underbart :)

Nu ska jag äta morotsbröd!
HejDÅ

..planet earth turns slowly

Ho-ho!
Mitt hår är liiiiilaaaaa.. gaah!
Det var väl inte riktigt meningen, men nåväl. Det funkar! HÄHÄ. Bättre än hur mitt hår såg ut innan i alla fall.
Då var det blont och brunt i olika nyanser. Dessutom hade jag ju en ENORM(!) utväxt. Färgningen är väl inte så där väldigt jämn nu heller, men I DO NOT CÄH - som Moa brukar säga!
OBS OBS! Jag gillar Moa. Och saknar henne mycket, jag ska hälsa på henne på lovet har jag bestämt mig för, så det så! Även om hon vägrar, vilket hon inte gör. Det känns BRA!
Om en liten stund kommer bvc hit. De gör hembesök! Skitbra! Lukas är lite ledsen nu, till råga på allt!
Sedan så kommer mamma, pappa och Conny hit. Och Colli föstås! Det ska bli kul. Första gången mamma och COnny täffar Lukas då :) Sedan vid 18 komme Emilen och Imanen hit! Wihi!
Nu ska jag avsluta här för snart kommer ju som sagt bvc!
Vi HÖRS sen.
Mipp mipp.

Ädelmahogny

Tjohohohohoho- ho ho ho.. ho..hooo.. Ho!

Nu har jag färgat håret serni!
Det är blött än så länge och systers fön är trasig så vi får väl bara vänta och se hur det ser ut mer exakt.
Men eftersom min utväxt var på ungefär 5cm innan och håret var fläckigt som en skäldpadda så kan det ju nästan inte bli värre. Dessutom så har jag klippt mig själv! OH, NO! - Tänker ni då kan jag tänka mig, men var bara lugna era tokar. Det märks inte ens. Den som säger att det märks kollar väldigt nog på mitt hår bara, så det får man inte göra om man vill klaga :D huhu. Jag hade faktiskt INGET VAL. Det var tvungen att klippas och Alex ville inte och jag ville inte att Linda skulle klippa heller för den delen då Alex berättade om en "pottfrissyr-incident" ^^
Emil gick faktiskt med på att klippa mig men jag ville klippa mig innan jag färga håret och eftersom jag ville färga håret innan familjen kommer imorgon så var jag ju nästan tvungen att klippa mig själv. Men det var kul! Hu-hu-hu.

Hoppas ni har en bra måndag och en bra 1 Mars!
Hejsvejs

God morgon!

Nu har jag vaknat till liv! Lukas ligger och pratar i sin babysitter nu och är otroligt söt :)
Jag vaknade inte en enda gång inatt av att Lukas var sur eller nåt, Linda sa att han hade skrikit till ordentligt en gång. Men det var inget jag märkte inte!

Imorgon kommer mamma, pappa och Conny hit. Ska bli kul! Sedan så kommer Emilen också :D Förhoppningsvis i alla fall. Kanske kommer han på onsdag. Beror på bilen han kanske ska köra.
Nu är jag jättehungrig!

Hejrå.

Mullsjö

God kväll kära människor!

Nu är jag jättejättetrött må jag erkänna.. Så detta blir et snabbt kort inlägg.
Jag åkte från Karlstad klocka 12 och var framme hos syster, Alex och Lukas ungefär klockan 16. Resan var lång och tråkig. Inte så lång egentligen, bara tråkig.

Men sedan fick jag äntligen träffa Lukas. Han är så finfin!
Jag har bytt blöja två gånger på honom idag och pratat massa med honom :) Imorgon ska vi ut på en långpromenad med vagnen också! Så idag har bestått mest av: Mys med Lukas! :D
Just nu sover Linda, Alex och Lukas :)
Det ska jag med göra snart.
Ska bara säga god natt till Emilen i telefon först!

Skriver mer imorgn.
Natti natt

RSS 2.0